Winkels openen deuren op maandag 11 mei

Winkels openen deuren op maandag 11 mei

Op maandag 11 mei zullen de meeste winkels en handelszaken in Hoogstraten heropenen.  In samenspraak met Beleef Hoogstraten heeft het stadsbestuur de heropening van de winkels grondig voorbereid. Lokaal winkelen is in deze coronatijden meer dan ooit de goede keuze … en de meest veilige bovendien.

Nu de winkels hun deuren weer mogen openen, willen wij het belang en de meerwaarde van onze lokale handelaars in de verf zetten. Waarom elders gaan winkelen als je in je eigen stad op een boogscheut afstand van je woonplaats producten van prima kwaliteit en prijs kan vinden? Bovendien hebben onze winkeliers enorm geïnvesteerd om hun zaken zodanig in te richten dat ze hun klanten in de meest veilige omstandigheden kunnen ontvangen.

Om een veilige winkelervaring te garanderen stelt het stadsbestuur gratis vloerstickers ter beschikking van de handelszaken om op te roepen tot ‘social distancing’. Ze krijgen ook gratis affiches om hun klanten op te roepen de gepaste veiligheidsmaatregelen te respecteren. Onder de noemer ‘winkel hier’ worden aan de lokale handelaars ook affiches ter beschikking gesteld om hun klanten te sensibiliseren om lokaal te kopen. Op vrijdag 8 mei zullen al deze zaken bij de winkels worden uitgedeeld. Als de winkelier niet thuis is tijdens de levering, kan hij deze achteraf nog afhalen op zaterdag, maandag of dinsdag van 10.00 tot 12.30 uur op het stadhuis.

Door Beleef Hoogstraten wordt aan de winkeliers een Beleef Hoogstraten-stand aangeboden met ontsmettingsgel. De stand wordt door Beleef Hoogstraten gratis voorzien, de ontsmettingsgel wordt aan kostprijs geleverd door een lokale Hoogstraatse ondernemer. Gelieve de stand en de gewenste hoeveelheid ontsmettingsgel op voorhand aan te vragen via info@beleefhoogstraten.be of telefoon 0475 27 42 40. Na bestelling kan zowel de stand als de handgel worden afgehaald op Vrijheid 234 in Hoogstraten op maandag en vrijdag van 8.30 tot 10.00 uur.

Graag zetten we de richtlijnen voor handelaars nog eens op een rijtje:

  • De algemene richtlijn is maximaal 1 klant per 10 vierkante meter. Indien echter de voor de klant toegankelijke vloeroppervlakte kleiner is dan 20 vierkante meter, mogen meerdere klanten de ruimte betreden, zolang een afstand van 1,5 meter tussen klanten kan gewaarborgd worden.  
  • Maak buiten aan uw winkel duidelijk hoeveel klanten maximaal  binnen mogen. (Voorzie eventueel een maximaal aantal winkelkarren of winkelmandjes.) 
  • Voorzie vloermarkeringen (pijlen, stickers, …). Zo zorgt u ervoor dat uw klanten de afstand van 1,5 meter makkelijk kunnen bewaren binnen in uw winkel, maar eventueel ook buiten tijdens het wachten. 
  • Zorg voor maximale hygiëne in uw zaak en stel waar mogelijk handgel ter beschikking: aan de in- en uitgang, aan de pashokjes (kledingwinkel) of aan het verkooppunt. 
  • Stimuleer zoveel mogelijk het betalen met bankkaart of contactloos om cash te vermijden.

 

Bron: https://www.hoogstraten.be/nieuws/hoogstraatse-winkels-openen-deuren-op-maandag-11-mei

Blijf je graag op de hoogte van onze evenementen, promo’s en nieuwe winkels?