Toerisme in eigen Stad

Toerisme in eigen Stad

Een wandeling maken in Hoogstraten? Graag! Welk seizoen het ook is, een wandeling in de natuur is altijd een goed idee.

Om je op weg te helpen zochten we er alvast enkele leuke wandelingen voor je uit.

 

Flirten met de grens in de vallei van het Merkske

Zin om grenzen te verleggen? Dan is deze wandeling wat voor jou! Tijdens de route breng je maar liefst vier keer een bezoekje aan onze Noorderburen. 

In de vallei van het Merkske geniet je van de wandeling naast een riviertje, tussen weiden en bossen. Geef je ogen en oren zeker de kost tijdens je uitje, want onderweg kom je tal van zeldzame plantensoorten, en mooie vogels zoals de wielewaal en nachtegaal tegen.

Natuurpunt vond deze wandelroute zo leuk dat ze de naam van ‘Wandeling van het jaar’ kreeg in 2019.

De wandelroute is zo’n 11 km lang. De weg is volledig onverhard, je laarzen vergeet je dus beter niet bij nat weer. Je kan de route volgen dankzij de rechthoekige, rood-witte borden met nummers in België, en de zeshoekige gele bordjes met nummers in Nederland.

Meer info over deze wandeling vind je hier.

 

De nutteloze bordjes wandeling

Ken je de nutteloze bordjes van Kamiel De Bruyne al? Sinds 2021 heeft ook Hoogstraten een Nutteloze Borden Wandeling. De naam van deze humoristische wandeling mag je gerust letterlijk nemen. Tijdens de wandeling kom je namelijk een vijftigtal nutteloze bordjes tegen, die een glimlach op je gezicht toveren. Je vindt de bordjes op toeristische bezienswaardigheden, voorgevels, vuilnisbakken en meer!

Deze route is zo’n 6,5 km lang, en begint en eindigt aan het Stadhuis in Hoogstraten. De route is niet bewegwijzerd, maar een kaart met locaties van de nutteloze bordjes kan je terugvinden via de website van de Nationale Vereniging voor Nutteloze Borden. Je kan de route ook volgen door de QR code te scannen.

 Opgelet, want de route is moeilijk toegankelijk met een rolstoel of kinderwagen.

 

Fietsroutes

Geen fan van wandelingen? Misschien ga je wel graag op pad met de fiets. 

Dankzij het handige en uitgebreide fietsknooppuntnetwerk kan je ook steeds zelf je route samenstellen. Stippel je eigen route uit, met behulp van de fietskaart Antwerpse Kempen. Je kan de scheur- en waterbestendige kaart kopen bij Toerisme Hoogstraten.

Geen zin om er zelf eentje samen te stellen? Ook dan hebben we enkele suggesties in de buurt.

 

De Aardbeienroute

De Aardbeienroute is misschien wel een van onze favoriete routes. Deze route toont hoe belangrijk onze land- en tuinbouw is in de regio. De combinatie van het historische centrum van Hoogstraten, de mooie Markvallei en het plattegrond van België én Nederland maakt van deze fietsroutes een must.

Onderweg kom je heel wat serres met aardbeien en aardbeienvelden tegen. Het ideale excuus dus om in de zomer een bakje verse aardbeien uit de automaat te kopen en lekker op te peuzelen.

Deze fietsroute bestaat in drie verschillende afstanden: 20 km, 27 km en 40 km. De route kan gevolgd worden door de zeskantige bordjes. 

Meer info vind je hier.

 

De landlopersroute

Toegegeven, deze route heeft niet zo’n leuke naam als de vorige, maar het verhaal erachter maakt dat helemaal goed!

Met deze fietsroute passeer je namelijk voorbij de voormalige landloperskolonies in Wortel en Merksplas. De route biedt een stevige portie van natuur, erfgoed en verhalen. 

De route is zo’n 53 km lang, en wordt bewegwijzerd door eigen, zeskantige bordjes. 

Meer info over deze route vind je hier

 

Ga je op pad dankzij onze tips? Vergeet dan zeker geen foto’s te delen met #BeleefHoogstraten!

En vergeet zeker ook niet te stoppen bij onze Hoogstraatse horeca.

 

Blijf je graag op de hoogte van onze evenementen, promo’s en nieuwe winkels?