Hoogstraten in groenten & bloemen

Hoogstraten in groenten & bloemen

Met Hoogstraten in groenten & bloemen wordt in Hoogstraten de zomer symbolisch afgesloten op 13, 14 en 15 september. Het hele centrum wordt - inmiddels voor de 21ste keer - omgetoverd tot een indrukwekkende openluchttentoonstelling met verrassende en driedimensionale creaties in bloemen, groenten en fruit.

INTERNATIONAAL GERENOMMEERD ONTWERPERSTEAM
Sinds 2012 is Tom De Houwer de vaste ontwerper van Hoogstraten in groenten & bloemen. Voor deze 21ste editie wordt Tom opnieuw bijgestaan door twee floral designers met naam en faam: Tania Huyghe en Jan De Ridder. Een driekoppig ontwerpersteam om terecht zeer trots op te zijn. Samen voeren zij nationaal én internationaal de top aan in de wereld van florale vormgeving.
Tijdens het weekend van Hoogstraten in groenten & bloemen viert hun passie hoogtij. Ze laten hun inventiviteit en enthousiasme los op het grote publiek. Elk van de ontwerpers heeft een eigen persoonlijke stijl, die wordt aangevuld met hun aanstekelijke spontaniteit, vakmanschap en dynamiek. 

VRIJWILLIGERS
De ontwerpers worden bijgestaan door de technische diensten van Hoogstraten. Zij maken de nodige frames en basisstukken voor de verschillende composities. Daarna is het de beurt aan de bloemschikkers om het ontwerp uit te voeren. Voor de realisatie worden een 120-tal vrijwilligers ingeschakeld. De energie die uitgaat van de samenwerking met de vrijwilligers vormt misschien wel de allerbelangrijkste factor voor het welslagen van dit uitzonderlijke evenement. Zonder hun enthousiasme en inzet zou Hoogstraten in groenten & bloemen nooit zijn uitgegroeid tot een evenement van deze omvang en met deze positieve uitstraling. Deze 21ste editie wordt dus vooral door hen waargemaakt.

FEESTWEEKEND
Het hele weekend is het feest in Hoogstraten. De Hoogstraatse winkeliers zetten hun deuren open op zaterdag en zondag. Kinderen zijn baas in hun eigen dorp op het begijnhof. Er is een fotowedstrijd, straattheater, muzikale animatie en 's avonds worden verschillende creaties feeëriek verlicht.

 

Bron

Blijf je graag op de hoogte van onze evenementen, promo’s en nieuwe winkels?