Heilig Bloedprocessie

Heilig Bloedprocessie

07 juni 2020 - 14 juni 2020

Zondag 7 juni om 11u15

Zondag 14 juni om 11u15

Hoogstraten houdt haar tradities in ere. Op de eerste en de tweede zondag na Pinksteren trekt de Heilig Bloedprocessie weer door het centrum van de stad. Op woensdag - tussen deze twee zondagen in - vindt de jaarmarkt plaats, en te midden van deze bedrijvigheid gaat ook nog eens de stratenloop van start.

Kom kijken en geniet van de serene processie, de jaarmarkt, de stratenloop, de ambiance op de kermis en de tentoonstelling van de leerlingenwerken in IKO Hoogstraten.

Heilig Bloedprocessie

365 jaar geleden ging de processie voor de eerst keer uit in Hoogstraten. De processie vindt elk jaar plaats op de eerste en tweede zondag na Pinksteren. 

De processie vertrekt steeds om 11.15 uur (na de hoogmis van 10.00 uur) aan de Sint-Katharinakerk.

De eerste zondag gaat het richting het noorden van het centrum van Hoogstraten. Het parcours gaat via Vrijheid, Van Aertselaerplein, Moerstraat, Boxtelstraat, Tinnepotstraat en terug over Vrijheid.
De tweede zondag gaat ze richting het zuiden van het centrum van Hoogstraten. De processie stelt op in de Gelmelstraat en gaat via Vrijheid en Heilig Bloedlaan naar de site van het woonzorgcentrum Stede Akkers. Na de ommegang op de site van het woonzorgcentrum gaat de processie terug richting de kerk via Heilig Bloedlaan en Vrijheid.

Op donderdag gaat er een verkorte processie uit tijdens de sacramentsdag in de Sint-Katharinakerk zelf.